Y Kuşağı insanlarla en etkili pazarlama iletişimi kanalları ve yöntemleri şunlardır:

Bültenler : Y kuşağı e-posta yoluyla reklam yapmaktan hoşlanmasa da, ilgilerini çeken haber bültenlerine kaydolmaktan mutluluk duyarlar. Bir markanın sunduğu içerik onlar için değerliyse, o şirketten satın alma olasılıkları daha yüksektir.

Sosyal Medya Reklamları : Y Kuşağı, satın alma kararları için sosyal medyayı kullanmaya heveslidir. Ürün bilgilerini kontrol etmek için kullanırlar ve genellikle banner reklamlara ve ürün gönderilerine tıklarlar. SM’deki reklamlar, aradıkları veya trend olan ürünleri daha hızlı bulmalarını sağlar.

Farkındalık kampanyaları ve KSS faaliyetleri : Tartışmalar ve eylemleriyle özdeşleşebilecekleri markalar gibi Y kuşağı. Önemli ve güncel konulara atıfta bulunan kampanyalar oluşturmak, Y kuşağının gözünden kaçmayacaktır.

Video, bloglar ve podcast’ler : Y kuşağı, video ve ses biçiminde kaydedilen içeriğin ana alıcısıdır. İlgilerini çeken materyalleri izlemek veya dinlemek için daha fazla zaman harcayabilirler. Eğer ürün/hizmetin tanıtımı içerik tarafından doğrulanırsa satın alma işlemi gerçekleştirebilirler. Aynısı, sık sık ziyaret etmeye devam ettikleri bloglardaki içerik için de geçerlidir.

Fikir medyası : Bir satın alma yapmadan önce, Y kuşağı bir ürün veya şirketin incelemelerini kontrol edecektir. Onları Google incelemelerinde, Facebook derecelendirmelerinde arayacak ve yorumlarda ve forumlarda diğer kullanıcılara sorarlar. Bir şirketin hedef kitlesi Y kuşağı ise, iyi değerlendirmeleri vurgulamaya ve olumsuz gönderileri barındıracak tekliflerini geliştirmeye dikkat etmelidir.

Etkili pazarlama iletişimi

Z kuşağı özellikleri – tamamen yeni değerler

Z kuşağı, geleneksel reklamcılık biçimlerinden kopmakta. Onlardan tamamen farklı bir yaklaşım benimsemelerini ve yeni değerler sunmalarını beklemektedir. Bu kuşak 1995’ten sonra doğan insanları içerir. Bunlar, birkaç yıldır iş piyasasını fetheden ve ilginç bir şekilde hatırı sayılır miktarda para kazanabilen gençlerdir.Zamanlarına saygı duyarlar ve yeteneklerine inanırlar. Modern teknolojilerde son derece yetkinler ve onlarsız dünyayı bilmiyorlar. X kuşağıyla neredeyse hiçbir ortak noktaları yoktur, ancak Y kuşağıyla birçok özelliği paylaşırlar. Ancak bunlar daha da güçlü bir şekilde vurgulanır.

Z Kuşağı, zamanlarının çoğunu internette ve sosyal medyada geçirmelerine rağmen, reklam ve markalara karşı eleştirel değiller. Facebook ve Instagram gibi medyaları çok otantik bulmadıkları için kullanmıyorlar. Bunun yerine, YouTube’daki Tik Tok veya vlogger’lar gibi hızlı ve eğlenceli içerikleri vurgulayan dinamik platformlar tarafından ikna edilirler. Ana alıcıları Z Kuşağı olan şirketler sürekli tetikte olmalı ve trendleri takip etmelidir. Platformları ve ilgi alanlarını hızla değiştirebilirler.

Z kuşağı öncelikle akıllı telefonları kullanır, bu nedenle onlara teklifleri olan web siteleri kesinlikle buna göre ayarlanmalıdır. Y kuşağından bile daha kısa bir dikkat süresine sahiptir, içeriği okumak için yaklaşık 8 saniye harcarlar.

Z Kuşağı, çevre bilinci ve artan hoşgörü çağında yetiştiriliyor. Mali durumları izin veriyorsa, çevreye duyarlı markaları kullanma ve azınlıkları destekleme olasılıkları daha yüksektir.

Z kuşağı interneti öncelikle şu amaçlarla kullanır:

sosyal ağ sitelerini takip etmek (ankete katılanların %74’ü),

film izlemek ve müzik dinlemek (%55),

bilgi arama (%52),

e-postayı kontrol etme (%29),

çevrimiçi oyunlara katılmak (%12).

Etkili pazarlama iletişimi ile Z kuşağına ulaşmanın yöntemleri şunlardır:

Etkileyici pazarlama : Z kuşağı, ünlü YouTuber’ların ve vlogger’ların görüşlerine değer veriyor. Bir ürün hakkında güvendikleri biri tarafından bilgilendirildiğinde, satın alma kararı verme olasılıkları çok daha yüksektir.

Etkinlikler : en genç tüketici grubu kültürel etkinlikleri sever. Hobileriyle ilgili kongreler, derslere isteyerek katıldıkları ve alışveriş yaptıkları binlerce ilgili katılımcıyı cezbetmektedir.

Sosyal medya reklamları : sosyal medya, zamanlarının çoğunu geçirdikleri yerdir. Yaratıcı ve dinamik reklamlar dikkatlerini çekebilir, ancak özel ve zaman alıcı içeriğe bakmazlar.

Şeffaflık ve iyi yorumlar : Z kuşağı sahtekarlığı sevmez. Ücretli ortaklıklar ve özgünlük eksikliği, genç nesli tekliften hızla uzaklaştıracaktır. Şirketler şeffaf olmalı ve iyi bir amaç için çalışmalıdır.

Dijital Pazarlama Ajansı

Her Nesil Birbirine Eş Değildir

Gördüğünüz gibi, öne çıkan nesillerin her biri teknoloji ve medyayı kullanma yaklaşımlarında farklılık gösteriyor. Ayrıca markalarla farklı şekillerde etkileşime giriyorlar, bu yüzden her kitleye göre iletişim kurmak çok önemlidir.

Ancak müşterileriniz sadece bir nesil değilse ne yapmalısınız? Etkili pazarlama iletişimi stratejisinin yürütülmesini yıllardır stratejiler geliştiren bir firmaya emanet etmek en doğrusudur. Dijivera saflarında adı geçen kuşakların her birinden çalışanlarımız var. Pazarlama iletişimindeki trendleri takip ediyoruz ve mükemmel pazarlama ve satış iletişimi oluşturma deneyimine sahibiz.